петък, 3 януари 2014 г.

Тримата задържани, ограбили няколко вили в село Владо Тричков

Криминалисти задържаха трима столичани, извършили серия взломни кражби от вилни имоти край Своге. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в София-област. Разкрити са четири удара на мъжете.


Първият сигнал за разбита и ограбена вила в с. Владо Тричков бил подаден в полицията през ноември. По данни на собственика от имота му липсвали резачка за дърва, ръчен циркуляр, винтоверт и прободен трион.


полиция
През декември постъпили още три сигнала за извършени по идентичен начин взломни кражби от вили в същата махала на селото. При тях били отнети бормашини, телевизори, ъглошлайф, електрически печки, хладилник, 20 метра удължител и дори кюнци от печка. По случаите са образувани досъдебни производства и разследващите служители започнали работа по установяването на извършителите.

Служителите на реда разкрили, че набезите са дело на близнаците Д.Р. и К.Р. /46 г./ и 38-годишния Д.Д. от столичния квартал „Люлин". И тримата са криминално проявени за аналогични престъпления. Триото складирало първоначално плячката си в семейната вила на братята, след което някои от вещите били продавани на частни лица в покрайнините на София.

Инкриминираните вещи са намерени и иззети, а извършителите на престъпленията са задържани в полицейския арест за 24 часа. Установява се съпричастността им и към други подобни кражби в района.

LIVENEWS.BG / Асен Рашков

Няма коментари:

Публикуване на коментар