събота, 2 август 2014 г.

Успокоява се обстановката край Своге (ВИДЕО)

Обстановката в района на Своге след проливните дъждове преди два дни вече се нормализира. Няма селища без ток, а водоподаването е спряно с превантивна цел. Откъснати остават три села, след като дъждовете и придошлата вода на река Батулийска срутиха моста над село Батулия.

Няколко семейство живеят постоянно във вилната зона на с. Реброво. Водата не е успяла да стигне до къщите, но дворовете са изцяло потопени.

Пътят до вилите на практика вече го няма. Не е ясно дали ще бъде поправен и от кого. Заради срутения мост над реда Батулийска хората пренасят стоките от първа необходимост на ръка. Линейки и пожарни автомобили все още не могат да стигнат до откъснатите села.

В сряда (6 август) военните започват строежа на понтон, чрез който да се свържат двата бряга на р. Батулийска. В момента пътищата в целия регион са в окаяно състояние, с множество свлачища. В с. Ябланица стихията е скъсала водопровод и 15 семейства остават без вода.

Държавната помощ от Фонда за бедствия и аварии ще бъде изплатена след няколко месеца, а местните хазни са празни. Единици са застрахованите имоти. Така отстраняването на щетите остава на плещите на пострадалите.

ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар